17 Aralık 2014 Çarşamba

Kilimanjaro Hazırlıkları - Ön Bilgi

Kilimanjaro (fotoğraf National Geographics'ten alıntıdır)
















Afrika Kıtası'nın en yüksek noktasına, 5.895 metrelik Klimanjaro Dağı'na tırmanmak için yollardayız bu sefer. 

Bundan aylar önce bir akşam Gökçe ile konuşurken acaba Kilimanjaro’ya mı tırmansak bu yıl diye geçirmiştik içimizden fakat sonra Hindistan’a karar kılmıştık. O konuşmanın üzerinden aylar geçti ve biz geçen hafta son anda yönümüzü Tanzanya’ya çevirip rezervasyonları yaptık. Hedef Kilimanjaro, ardından Serengeti, sonrasında kısa bir Masai köyü ziyareti ve en sonunda Zanzibar adasında dinlenme. Toplam 22 gün sürecek maceramız 18 Aralık 2014 günü başlıyor ve kısmetse 10 Ocak 2015 günü Münih’e dönmüş olacağız.

Tanzanya Maceramızın Rotasına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. 

Bu yazımda ben konuk yazar Fatih, sizlere Kilimanjaro Dağı ve tırmanış hazırlıklarımız hakkında bilgi vereceğim. 

Yeni Rota: Afrika'nın İncisi Tanzanya

Tanzanya (http://www.aiafricatravel.co.za'dan alıntıdır)




Son iki yıldır sürekli istediğimiz iki rota var: Bir tanesi Hindistan, öteki Afrika. Bu yıla Hindistan planıyla başladık ancak son anda fikrimizi değiştirip yönümüzü Afrika’ya çevirdik. Hedef Tanzanya, Afrika’nın en yüksek noktası Kilimanjaro’da nefes açıp, Serengeti Milli Parkı’nda vahşi hayatı gözlemleyip, Masai yerlileriyle yılbaşı kutlayıp, Serengeti’de deniz kenarında yatarak sonlanacak gezimiz 18 Aralık 2014 günü başlayıp 10 Ocak’ta sona eriyor.

7 Aralık 2014 Pazar

Bir Doğa Harikası: Iguazu Şelaleleri


Iguazu Şelaleleri: Brezilya ve Arjantin 
(05.01.2014 - 08.01.2014)





Dünya üzerinde görebilecek "en muhteşem doğa harikalarından biri" nedir diye sorarsanız cevabım "Iguazu Şelaleleri" olacaktır. Bunu ben iddia etmiyorum. Dünya'nın Yeni 7 Doğa Harikası listesi 2011 yılında açıklandı ve Iguazu Şelaleleri bu listeye 3.sıradan girdi. 

2014 Ocak Ayı'nda keşfettiğimiz bu doğa harikasına dair bilgileri sizin için şimdi bloğumda paylaşıyorum. Çektiğim fotoğraflarla adım adım Iguazu'yu yaşamanız, görmüş kadar olmanız dileğiyle...

5 Aralık 2014 Cuma

İtalya'nın Garda Gölü'nde şarap ve doğa kaçamağı...

Eylül 2014

Garda Gölü

İtalya'nın kuzeyinde yeralan ve İtalya'nın en büyük gölü olarak ün salmış Garda Gölü'nü daha önce duymuş muydunuz? 'Bu bölgede ne yapılabilir? Ne içilir? Ne yenir? ' diye soruyorsanız cevabı bu yazıda. Sizin için kısa ama öz bir Garda Gölü Rehberi hazırladım. Bir sonraki tatil planınızda size ilham vermesi amacıyla bloğumda paylaşıyorum.