17 Aralık 2014 Çarşamba

Yeni Rota: Afrika'nın İncisi Tanzanya

Tanzanya (http://www.aiafricatravel.co.za'dan alıntıdır)




Son iki yıldır sürekli istediğimiz iki rota var: Bir tanesi Hindistan, öteki Afrika. Bu yıla Hindistan planıyla başladık ancak son anda fikrimizi değiştirip yönümüzü Afrika’ya çevirdik. Hedef Tanzanya, Afrika’nın en yüksek noktası Kilimanjaro’da nefes açıp, Serengeti Milli Parkı’nda vahşi hayatı gözlemleyip, Masai yerlileriyle yılbaşı kutlayıp, Serengeti’de deniz kenarında yatarak sonlanacak gezimiz 18 Aralık 2014 günü başlayıp 10 Ocak’ta sona eriyor.

Rotamız (Kilimanjaro, Safari, Zanzibar)


Bizi takip edenler bilir, noel tatilinde mutlaka uzak bir rota yapıp o seyahatte de mutlaka unutulmaz maceralar olsun isteriz. 2 yıl önce Venezuela’da Roraima Dağı’na tırmanmıştık, geçen yıl Patagonya’da yine dağlardaydık, bu yıl artık hedefi iyice yüksek tuttuk: Kilimanjaro!. 6.000 metreye yakın yüksekliğiyle gezimizin ilk haftasında tırmanmaya çalışacağımız Kilimanjaro’ya tırmanmak ve Afrika’ya en yüksek noktasından bakmak istiyoruz. 

Kilimanjaro (fotoğraf Kyle Mijlof'tan alıntıdır)


















Çok ciddi bir mücadele olacak, çok da zorlanacağız, zirveyi başarır mıyız bilinmez ama çok şey kazanacağımız kesin. Kilimanjaro kısmı için tur ve hazırlıkları hakkında iki ayrı yazı yazdım, aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

LINK 1: Kilimanjaro Tırmanış Hazırlık Yazısı 
http://gokcedemirci.blogspot.de/2014/12/kilimanjaro-hazrlklar-on-bilgi.html

LINK 2: Çanta hazırlık

Kilimanjaro’dan indikten sonra ikinci durak Safari. Bu bölümde Manyara Gölü, Serengeti Milli Parkı ve Ngorongoro Krateri’ni gezeceğiz. Bu kısım toplam 5 gün sürecek ve bol doğa, bol vahşi hayat ve keyifli bir  gezi olacağını düşünüyoruz. Tanzanya yüzölçümünün üçte biri kadarını Milli Park olarak korumaya almış bir ülke ve vahşi hayat anlamında çok hareketli. Umarız bizim safari sırasında bol bol sürüler, aslanlar kaplanlar, filler görürüz :)

Safari :) (http://galleryhip.com adresinden alıntıdır)


Turumuzun üçüncü bloğu bir gecelik bir atraksiyon. Masai yerlilerinin köyünü ziyaret edeceğiz. Masai yerlileri Kenya ve kuzey Tanzanya’da yaşayan göçebe bir toplum. Kıyafetleri ve yaşam tarzıyla çok ilginç bir topluluk. 31 Aralık akşamı onlara misafiriz, en ilginç yılbaşı gecemiz olacağı kesin :) Masai kabilesine yapılan turları Tanzanya'da lokal bir firma aracılığıyla ayarlayabilirsiniz.

Masai Yerlileri - Fotoğraf alıntıdır


Masai Yerlileri (fotoğraf wikipedia'dan alıntıdır)


Tanzanya’ya kadar gidip de Zanzibar’a gitmeden olmazdı. Son durağımız Zanzibar. Bembeyaz kumsallar, cam gibi bir deniz ve Arap etkisiyle Afrika kültürü’nün harmanlandığı bir ada. Burada çok keyifli bir hafta geçireceğimize şüphe yok.

Zanzibar (fotoğraf volverviaggi.it adresinden alıntıdır)


Böyle Bir Tatilin Maliyeti ne olur?

Bu seyahat normal Afrika seyahatlerine göre daha pahalı. Bunun iki önemli sebebi var; birincisi Kilimanjaro tırmanışı ciddi bir maliyet. Çünkü turla ve bir ekiple çıkmak durumundasınız (taşıyıcılar, aşcı vs.), İkincisi ise Serengeti. Serengeti turları hayvan çeşitliliğinin fazlalığından dolayı olsa gerek komşu ülkelere gere daha pahalı. 

Kabaca bilgi vermek gerekirse: Uluslararası uçak yaklaşık 1.000 ile 1.500 € arası tutuyor. Tırmanış için bahşişler (Tur görevlileri ve rehber için kişi başı 150 Dolar bahşiş planlanmalı), öncesi ve sonrası birer gün konaklama dahil kişi başı yaklaşık 1.650 € civarı. Safari için ise kişi başı tura ve kalınacak yerin standardına göre en az 1.500€ civarı düşünmek lazım. Bu fiyat orta seviye lodge'da konaklama için düşünülebilir. Eğer çadırda kalırsanız %20 - %25 oranında maliyet azalır. Zanzibar kısmı  da kalacağınız otele göre değişir. Bizim 8 günlük Zanzibar tatilimiz kişi başı yaklaşık 1.000 € (Yarım Pansiyon ve Klimanjaro-Zanzibar uçuş dahil). Zanzibar'da kalacağımız otelin linki: http://www.breezes-zanzibar.com/

Özellikle dağ kısmı için ekipman da çok ciddi bir masraf kalemi. Bizim temel ekipmanlarımız sağlam olduğu halde havanın yukarıda çok soğuk olmasından dolayı ciddi bir ek hazırlık yapmak durumunda kaldık (o yazımın linkini en yakın zamanda burada paylaşacağım).


Tanzanya seyahati için geri sayım başladı. Seyahat sonrası tüm yaşananları paylaşmak için sabırsızlanıyoruz. Dönüşte görüşmek üzere...

Konuk Yazar Fatih Demirci


Off the Road on the Track Tanzanya'yı keşfe çıkıyor...

18.12.2014 - 10.01.2015

Zanzibar - Fotoğraf alıntıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder