29 Ağustos 2014 Cuma

En pratik Münih haritası...

Oktoberfest çılgınlığı (Fotoğraf Münih'in resmi sitesinden alıntıdır)
Oktoberfest yaklaşıyor. Münih biletleri alındı mı? Oktoberfest'e gelmişken Münih'te, şehir içinde neler yapsam, nereleri dolaşsam mı diye düşünüyorsunuz. Aşağıdaki haritanın çıktısını almanız 
yeterli o zaman. Birkaç günlük Münih seyahatinizde harita üzerindeki noktaları dolaşmak yeterli. En önemli, en dikkat çekici yerleri görmüş olacaksınız.

İşte en pratik Münih haritası:
Haritada yer alan mekanlara ek olarak:

Olympia Park ve BMW müzesini gezebilirsiniz. BMW müzesi arabaya ilgisi olmayan kadınların bile zevkle dolaşacağı bir yer. Bence kaçırmayın. Şöyle son model bir BMW'ye binip Facebook fotoğrafı çektirebilirsiniz.

Alışveriş için Marienplatz ve Karlsplatz arasındaki Kaufinger Caddesi'ni, ya da Marienplatz'tan Odeonsplatz'a doğru olan caddeyi gezebilirsiniz.

Gelmişken Dachau'ya zaman ayırabilirsiniz. Metro (S-Bahn) ile ulaşacağınız bu toplanma kampı Hitler döneminde açılan en önemli, en büyük ve tabii ki çok fazla ölümlerin yaşandığı Yahudi toplama kamplarından biri. Şu anda orası bir müze. Oldukça etkileyici bir yer. Ancak gezerken insanı derinden sarstığını söylemeliyim.

Ne yeriz ne içeriz Münih'te diyorsanız benim Münih için hazırladığım Yeme İçme Rehberi'ne bir göz atın derim.


Eğer yazının başında bahsettiğim Oktoberfest de ne diyorsanız o zaman Oktoberfest yazımı okumalısınız. Eminim bu muhteşem festivali görmek için seneye uçak biletinizi şimdiden ayırtacaksınız.


Biz bu sene Oktoberfest için güzel bir hazırlık içindeyiz. Türkiye'den ağır misafirlerimiz var ve onlara rehberlik edeceğiz  :))  Sonrasında sizin için bol bol Oktoberfest fotoğrafı paylaşacağım.

Münih'e bekliyoruz herkesi :)

Off the Road on the Track 
Ağustos 2014






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder