7 Ekim 2012 Pazar

Trekking Turları-2: Herzogstand Zirvesi

Walchensee'de ilk gün Jochberg Zirvesi'ne tırmanma serüvenimizi sizlerle paylaşmıştım. Sıra, o haftasonunun 2. gününde Herzogstand Zirvesi'ne yaptığımız yürüyüşü sizlerle paylaşmaya geldi.

Herzogstand Zirvesi (1.731 metre)


Göksel'in o muhteşem müzik CD'sini dinlerken bir yandan da biz neler yapmıştık diye düşünüyorum. Üzerinden yaklaşık 1 ay geçti ve biz o süre zarfında tam 4 farklı yürüyüş daha gerçekleştirdik. Evet biraz da fotoğrafların yardımıyla bu turumuza ait ayrıntıları sizlerle paylaşabilirim artık. Yukardaki fotoğrafta Fatih Zirveyi işaret ediyor. Aslında yukarıdaki nokta teleferikle çıktığınızda ulaşacağınız yer. Esas zirveye ulaşmak için teleferikten indikten sonra biraz daha tırmanmanız gerekiyor. Bizim hedefimiz ise, zirveye yürüyerek çıkmak, inişi ise teleferikle gerçekleştirmek. Artık yürüyüşe başlayabiliriz. 



Biz yukarı çıkarken teleferikle çıkanları da görüntüleme imkanı bulduk.


Yukarı çıkarken bize çok güzel bir manzara eşlik etti. İşte onlardan birkaç tane...



Bu kısım parkurun zorlu kısmıydı. Dar bir yoldan ipe tutunarak yürümek zorundasınız. Ancak oldukça güvenli.




Mola vermeden olmazdı...



Aşağıdaki fotoğrafta yer alan evi görünce zirveye ulaştık diye sevinirken nasıl büyük bir yanılgı içinde olduğumuzun farkında değilmişiz. Çünkü daha yaklaşık 30 dakikalık yolumuz olduğunu anladık...


Aşağıdaki tabelada başlangıç noktamızla geldiğimiz bu nokta arasının yaklaşık 2 saat olduğu bilgisi yer alıyor. Ve bir de o parkurun sadece idmanlı kişiler için olduğu yazıyor. Tabii ki bu tabelaya bakıp kendimizle gurur duymak için birkaç dakikaya ihtiyacımız var :)


Bu noktadan zirveye (1.731 metre) ulaşmak için yaklaşık 30 dakika kadar daha yürümemiz gerek...



Ve zirve...






Zirvede manzaranın tadını çıkartıp dinlendikten sonra geri dönüş yoluna geçtik artık.




ve teleferik için sıradayız artık.


Teleferikle hem yukarı çıkıp hem aşağı inmek isterseniz kişi başı 11,50€ ödemeniz gerekiyor. Bizim gibi tek yön bilet alanlar ise kişi başı 6,70€ ödüyor.


Teleferikle yolculuk sırasından bir kare...


Ve göl kenarındayız artık...


Göl kenarında güneşlenenleri görünce kıskanmadım değil hani :)


Bu güzel günü ise tavsiye üzerine gittiğimiz yerde yemek ve kahveyle tamamladık. Güzel bir yemeği ve yorgunluk kahvesini hak ettik ne de olsa.


Birkaç önemli bilgi :

  • Bu parkur çocuk arabası için uygun değil. Ancak yürüyüş sırasında sırt çantasında taşıdığı küçük bebekleriyle yürüyüş yapan çok aile gördük.
  • Walchensee'den yürüyüşe başladığınızda (800 metre), yaklaşık 2 saat sonra ilk mola yerine ulaşılıyor (1.575 metre). 30 dakika kadar daha yürüdüğünüzde zirveye ulaşıyorsunuz (1.731 metre).  
Çok keyifli bir parkurdu. İlk defa geldiğimiz Walchensee Bölgesi'ni biz fazlasıyla beğendik.

Değerli yorumlarınızı bekliyorum. 

Herzogstand Zirve Yürüyüşü (09.09.2012)

Gökçe Demirci

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder