13 Ekim 2012 Cumartesi

Trekking Turları-3: Höllentalklamm




Bu haftasonu güzel havayı fırsat bilip yine bir yürüyüş organizasyonu düzenledik. Bu sefer 3 kız arkadaş (Gökçe - Tuğçe - Özlem ) düştük yollara. Hedefimiz Höllentalklamm. Garmisch yakınlarındaki bu doğa harikası gerçekten görülmeye değer. 




Münih tren garında saat sabah 9 sularında buluşup önce tren biletimizi aldık. Münih-Garmisch arası trenle 1,5 saat ve Bayern Ticket ile gidebilirsiniz (3 kişi gidiş-dönüş toplam 30€). Sonrasında ise Garmisch'te Zugspitze 'ye (Almanya'nın Alpler'deki en yüksek noktası) giden trene binip Hammersbach durağında indik. Aldığımız Bayern Ticket Garmisch'te bindiğimiz trende de geçerli olduğu için tekrar tren bileti almamız gerekmedi. Hammersbach'a otobüsle de ulaşabilirsiniz. Saatte bir tren ve otobüs var. Her ikisi de aynı saatte olduğu için biz tercihimizi trenden yana kullandık. Bu trenle yolculuk etmek oldukça keyifli. Tek yapmanız gereken trene binmeden önce gişede Bayern Ticket'ı göstermeniz. Karşılığında biletinizi alıyorsunuz. Garmisch-Hammersbach arası trenle yaklaşık 10 dakika. Trenden indikten sonra sol tarafa dönüp küçük sevimli kliseye kadar yürüyorsunuz. Ve işte Höllentalklamm tabelası orda. Yürüyüş başlasın...

Küçük kilise

Höllentalklamm'a ulaşmak için yaklaşık 1 saat tırmanmamız gerekti. Tırmanış sırasında gürül gürül akan nehir sürekli bize eşlik etti. 



Ve tabii ki içinde yürüdüğümüz orman sonbaharın tüm renklerini taşıyordu.



Klamm girişinde vereceğimiz molanın yarattığı motivasyonla yaklaşık 1 saat tırmandık. 



Özlem ve ben...

Tuğçe ve ben...



Ve ilk mola yerine ulaştık. 1.045 metrede kayalıkların dibinde sıcak birşeyler içmek için verdiğimiz mola iyi geldi. 






Açık havada kahve keyfi sonrası yola devam. Burada Klamm'a girebilmek için ilk önce bilet almamız gerekiyordu (Kişi başı 4€)


Höllentalklamm'da dağların arasında yürünebilmesi için dar bir yol yapılmış. Yol zaman zaman kayalıkların içine giriyor ve yolu görmek ışık olmadığı için zorlaşıyor. Yukarıdan akan sular nedeniyle de dikkatli olmak gerek. Çünkü taşlar oldukça kaygan. Tüm bu zorluklara rağmen burası tam anlamıyla bir doğa harikası. 




Klamm'da ilerlerken sürekli mola verip, bu doğa harikasını fotoğraflama çabası içindeydik...



Yola devam ederken bir ara yukardaki köprüyü fark ettik. Dönüşü bu köprü üzerinden mi yapsak acaba diye düşünürken sevgili Tuğçe'yi daha fazla zorlamamaya karar verdik ve dönüşü yine aynı yol üzerinden yaptık. 







ve Klamm'ın sonuna ulaştık...



Vadinin sonundaki dinlenme yerine ulaşmamız için yaklaşık 30-35 dakika daha yürümemiz gerekiyordu.




Vadideki restaurant... 



Saat akşam 16:00 sularında geri dönüş yoluna koyulduk. Artık fotoğraf çekmek için çok fazla mola vermediğimiz için yaklaşık 2 saatte dönüş turumuzu tamamladık. Dönüş yolundan birkaç kare...



Ve bitiş noktası... Ve yorulmuş grup üyeleri... :)


Dönüşte artık tren olmadığı için otobüse atladık (kişi başı 2,40€) ve tren garına son dakika ulaşıp Münih trenini yakaladık. 

Birkaç önemli bilgi :
  • Bu parkur çocuk arabası ve bisiklet için uygun değil. 
  • Turun tamamı dinlemeler ve fotoğraf çekmek için ayırdığımız zaman dahil yaklaşık 5,5 saat sürdü. Net yürüyüş yaklaşık 4 saat olarak düşünülebilir.
  • Ulaştığımız en yüksek nokta 1.387 metre.
Çok keyifli bir parkurdu. Hem spor yapıp hem de güzel bir yer görmek isterseniz burası doğru adres...

Değerli yorumlarınızı bekliyorum...

Höllentalklamm Yürüyüşü (06.10.2012)

Gökçe Demirci 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder